FESTmenyER HÖSTEN 2019

Meny 1

Havskräftsoppa med bakad gruyère ost

Le Fouleur Bourgogne Blanc 2016, Dufouler-Fréres / 450:-

Bourgogne Chardonnay 2016 Domaine Matrot / 490:-

Halstrad ankbröst med kantareller, risotto och rödvinssky

Jackson Estate ‘Homestead’ Pinot Noir 2017, Nya Zealand / 490:-

Chateau Vignelaure 2011, Coteaux d’Aix en Provence, Frankrike / 600:-

Varma hjortron med hemmagjord vaniljglass och mandelkrokant

Wachenheimer Auslese Riesling Dr.Burklin-Wolf* 2015 / 85:-

 

630 kr/pers

***

Meny 2

Pilgrimsmusslor med blomkål, tryffel och friterad grönkål

Le Page Blanc de Vignelaure 2017, IGP Méditteranée, Frankrike / 450:-

Pinot Blanc Les Jardines André Ostertag* 2017, Alsace, Frankrike / 490:-

Rådjursstek med gräddkokta jordärtskockor, potatiskaka samt bakad rödlök

VincentParis Syrah 2017, Rhone, Frankrike / 450:-

Chianti Classico II Grigio Riserva 2014, San Felice, Toscana, Italien / 490:-

Champagnesorbé, färska bär och mandelflarn

Moscato d´Asti 2017 G.D Vajra, Piemonte, Italien / 85:-

 

675 kr/pers

***

Meny 3

Gravad rökt reninnanlår med karljohanssvampscréme och sallad på äpple samt rostade hasselnötter

Gewurtztraminer 2017 Bottega Vinai, Trentino, Italien / 405:-

Beaujolais Moulin-a-Vent 2017, Lamblin et Fils, Frankrike / 440:-

Halstrad rödingfilé med skaldjursbuljong, höstgrönsaker och potatispuré smaksatt med lagrade ostar

Chardonnay Riserva 2016, Maso Toresella, Trentino, Italien / 450:-

Chateau Vignelaure Blanc 2017, IGP Méditerranée, Frankrike / 600:-

Tre sorters choklad, vitchoklad bavaroise, hallon och chokladtryffel samt valrhona chokladmousse

East India Solera Reserva, Bodegas Lustau / 85:-

 

640 kr/pers

***

Meny 4

Citron och örtmarinerad tonfisk med gröna tomater och örtkräm

Chablis N & G Févre 2018 / 450:-

Chablis 1er Cru Fourchaume N & G Févre 2016 / 600:-

Rimmad torsk med musselvitvinssås och ljummen dill och fänkålssallad

Chablis N & G Févre 2018 / 450:-

Chablis 1er Cru Fourchaume N & G Févre 2016 / 600:-

Tarte Tatin med crème anglaise

Chablis 1er Cru Fourchaume N & G Févre 2016 / 85:-

 

650 kr/pers

***

Meny 5 - vegetarisk

Rostad blomkål med tryffel aioli och friterad purjolök

Le Page Blanc de Vignelaure 2017, IGP Méditteranée, Frankrike / 450:-

Pinot Blanc Les Jardines André Ostertag* 2017, Alsace, Frankrike / 470:-

Ugnsbakade rotfrukter med blandade svampar, persiljebuljong och rostad vitlökskräm

Jackson Estate ‘Homestead’ Pinot Noir 2017, Nya Zealand / 455:-

Chateau Vignelaure 2011, Coteaux d´Aix en Provence, Frankrike / 600:-

Valfri dessert från ovanstående menyer

 

520 kr/pers

***

HUsviner - 405:-

 


buffémenyer hösten 2019

 

höstBUFFÉ

Jordärtskockssoppa

Tomatsallad på syrade tomater med örter och rostad vitlök

Blandade betor med pumpafrön, ruccola och vinägersirap

Rostad färsk vitkål med kummin, citron och timjan

Stekta marinerade grönsaker

Kräftsallad med fänkål, äpple och dill

Gravad regnbåge med forellromsås och syrad gurka

Kalvrostbiff marinerad i örter och vin med Fransk potatissallad

Blåbärs cheesecake

 

455 kr/pers

 

***

 

mEDELHAVSBUFFÉ

Foccacia med tapenad och örtfärskost

Tomatsallad med kapris och oliver parmesan

Sotad lax med fänkål och citron

Moule marinière med aioli

Örtmarinerad majskyckling med puylinser och dijonsenap

Vittvinsbräserad kalvrostbiff med marinerade kronärtskockor och rostad vitlökskräm

Lammrostbiff med ruccola, rostade pinjenötter och soltorkade tomater

Pannacotta med vaniljkokta hallon

 

470 kr/pers

 

***

 

Skandinavisk buffé

Tre sorters sill med lagrad ost och kokt potatis

Gubbröra med knäckebröd

Rökt gravad regnbåge med pepparrotskräm och fänkålsallad

Kräftskagen på rågbröd

Rökt rensteksmousse

Kyckling med dill, syrad gurka och rostad blomkål

Ljummen rostbiff med rotfruktsgratäng

Bärpaj med vaniljkräm

 

470 kr/pers


***

VEGETARISK BUFFÉ

Jordärtskockssoppa

Rostad blomkålssallad smaksatt med tryffel

Bakad rotselleri med puylinser

Frittata med tomatsås

Marinerad pumpa med örtkräm

Blandade betor med rostade frön

Stekta marinerade grönsaker

Matvetesallad

Tomatsallad med örter och parmesan

Kokospannacotta med mango och lime

 

425 kr/pers


***

 

Skaldjursbuffé

Skaldjurssoppa

Västerbottenpaj

Pasta Vongole

Ljummen skaldjurssallad med tomat, vitlökschili och persilja

Färska räkor

Rökta räkor

Gratinerade musslor

Krabbklor

Färsk hummer

Aioli, Hovmästarsås, Rhode Island

Två olika sorters bröd



Pris beroende på årstid / priser på skaldjur

Tillägg: Ostron 95kr /st

 

***

 


 

MINGELSNITTAR

Rökt ankbröst med rödlöksmarmelad

Serranoskinka med örtfärskost

Kalvpastrami med soltorkad tomat och basilikakräm

Sikaforsröra (renstek och pepparrot)

Kallrökt lax med pepparrotskräm

Skagenröra

Brieost och fikonmarmelad

Sotad tonfisk med rostad vitlökskräm och syrad tomat

Marinerade kronärtskockor med getost

40 kr / st

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________

MinnesStund

Förslag på förtäring

Tårta och kaffe 125 kr / person
Tre olika snittar 120 kr / person
Liten buffé – se våra buffér ovan

Mineralvatten/lättöl 35 kr
Kaffe 30 kr
Glas vin 90 kr
Starköl, flaska 60 kr
Glas Sherry 55 kr